Ovidac 5000 IU

42.00

Compare
Artikelnummer: 12052 Categorie: Tag:

Beschrijving

OVIDAC 5000IU

Anabole steroïden, insuline, groeihormoon en schildklierhormonen zijn allemaal medicijnen die nu in het arsenaal van professionele bodybuilders zijn opgenomen. Dit is echter geen volledige lijst. Een paar van de serieuze atleten verwaarlozen bijvoorbeeld zoiets als gonadotropine-medicijnen.

Choriongonadotroop hormoon (de volledige naam van dit medicijn of kortweg hCG), is geen anabole steroïde. Om precies te zijn, het is een eiwithormoon dat wordt geproduceerd in de placenta (baarmoeder) van zwangere vrouwen. hCG wordt gevormd in het vrouwelijk lichaam in de eerste 6-8 weken van de zwangerschap en maakt de daaropvolgende productie van oestrogenen en progestagenen in het corpus luteum mogelijk.

Als gevolg hiervan begint de productie van deze hormonen in de placenta zelf. HCG komt de nieren binnen vanuit de bloedbaan en wordt vervolgens uitgescheiden in de urine. Daarom wordt het gewonnen uit de urine van zwangere vrouwen. HCG wordt van buitenaf geïntroduceerd en vergemakkelijkt het ovulatieproces bij vrouwen, omdat het op het moment van rijping van de eicel in actie komt en de afgifte ervan bevordert. Ook bevordert hCG de aanmaak van oestrogenen en het corpus luteum.

HCG en bodybuilding

HCG trekt om een ​​andere reden de aandacht van bodybuilders. Feit is dat dit medicijn bijna dezelfde eigenschappen heeft als het luteïniserend hormoon (LH), dat in de hypofyse wordt gevormd. Bij mannen stimuleert het luteïniserend hormoon de kiemcellen in de teelballen en verhoogt het de aanmaak van androgene hormonen (testosteron). Daarom wordt injecteerbaar hCG door atleten gebruikt om hun testosteronproductie en het aantal zaadcellen te stimuleren. Omdat de dosering van steroïde medicijnen wordt verlaagd en zelfs nog meer na het volledig staken van het gebruik, ervaren gebruikers in de regel een merkbare afname van kracht en spiermassa.

Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat hun lichaam een ​​ernstig gebrek aan testosteron heeft. Al helemaal aan het begin van de steroïdecyclus is de boog van de hypothalamus-hypofyse-testes verstoord. Steroïden verhogen het niveau van synthetisch testosteron in het bloed met meerdere malen het normale niveau en sturen een signaal naar de hypothalamus. De hypothalamus stuurt op zijn beurt een signaal naar de hypofyse om de productie van folliculair stimulerend hormoon, b.v. de productie van natuurlijk testosteron.

Als gevolg hiervan begint het luteïniserend hormoon met minder intensiteit in te werken op de geslachtscellen waarin testosteron wordt geproduceerd. Door de extra inname van hCG kun je de situatie corrigeren en de natuurlijke testosteronproductie verhogen tijdens het fietsen met anabole steroïden. Bovendien begint het hCG, eenmaal in het lichaam, vrijwel onmiddellijk te werken.

HCG is over het algemeen uniek vanwege zijn tweefasenwerking. De eerste piek van de stijging van de plasmatestosteronspiegels in het bloed begint ongeveer twee uur nadat de hCG-injectie heeft plaatsgevonden en de tweede, na ongeveer 48-96 uur. Tegelijkertijd neemt het gemiddelde niveau van plasmatestosteron toe en hangt de hoogte van de pieken en het gemiddelde niveau volgens onderzoek van wetenschappers af van de dosis hCG die wordt toegediend.

Hoeveel hCG is er nodig?

Als we het hebben over hoeveel hCG er moet worden geïnjecteerd, kunnen we alleen een ruwe aanbeveling geven, aangezien elk individu anders is en verschillende doseringen nodig heeft om de sterkte en lengte van de steroïden die binnen een cyclus worden gebruikt, tegen te gaan. Zo adviseert de beruchte Bill Philips om gedurende twee tot drie weken 4.000 IE per week te slikken. Ook de meeste fitnesskennissen en bodybuilders houden zich aan deze cijfers.

Er zijn echter andere aanbevelingen, volgens welke de inname van hCG individueel moet worden benaderd, op basis van hoe lang de duur van de kuur was, de steroïden die binnen de kuur werden gebruikt en hoe hoog de doseringen waren. En als bijvoorbeeld Dianabol en Sustanon de basis waren van je steroïde cyclus, dan zou de dosering van hCG hoger moeten zijn. Een andere vraag betreft hoe vaak deze gonadotropine-stoffen moeten worden geïnjecteerd.

Een van de favoriete Engelse bodybuilders is van mening dat 1.000-1.500 IE hCG geschikt is om om de dag te worden geïnjecteerd. Aan de andere kant, volgens onderzoek door wetenschappers, verhoogt een enkele injectie van hCG van ongeveer 1500 IE het plasmatestosteronniveau met 250-300% en dit niveau houdt meerdere dagen aan (vijf-zes). Daarom is het mogelijk dat minder frequente injecties, bijvoorbeeld om de vijf dagen, geschikter zijn. Voor het gebruik van hCG bij beginnende bodybuilders of atleten die hun natuurlijke testosteronproductie in leven willen houden tijdens een zware kuur, is 500-1.000 IE tweemaal per week meer dan voldoende voor hun behoeften. Dit komt doordat hun hormonen niet zoveel misbruik maken van anabole steroïden als sommige van de meer geavanceerde en ervaren bodybuilders. Dus kleinere doseringen hCG zullen in hun geval veel effectiever zijn.

Als we het hebben over hoe lang men op hCG moet blijven, dan zijn hier bijna alle bronnen unaniem: niet meer dan maximaal drie tot vier weken. Anders zullen de testikels zeer slecht reageren op de hCG-injecties en zelfs op hun eigen afgifte van luteïniserend hormoon, wat kan leiden tot een hypofunctie van de geslachtsklieren.

Tegelijkertijd moeten de pauzes tussen kuren met gonadotropine, volgens dezelfde Phillips, ten minste zes maanden zijn, hoewel voor een bodybuilder. Als u acht tot tien maanden op steroïden blijft, in sommige gevallen zelfs een jaar, is deze aandoening moeilijk te vervullen.

Wanneer hCG innemen?

Wanneer moet u gonadotrope hormonen gebruiken? Het antwoord op deze vraag is ook dubbelzinnig. In Nederland is de praktijk wijdverbreid dat hCG wordt geïnjecteerd na het einde van de steroïde kuur. Er wordt aangenomen dat het redelijker zou zijn om de hCG-cyclus te starten terwijl de dosering van steroïden wordt verlaagd of volledig wordt gestopt om het hCG de volledige effecten te laten bevorderen.

Zodra u uw inname van steroïden begint te verminderen, wordt het lichaam steeds meer testosteron-deficiënt. En als gevolg daarvan kan in dit stadium al enig verlies van kracht en spiervolume worden waargenomen, hoewel de unieke eigenschap van steroïden is dat ze antikatabool zijn en zelfs relatief kleine doseringen in staat zijn om spiervolumes en krachtindicatoren te behouden, zelfs met een gebrek aan calorieën, wat ze gebruiken, zullen deze effecten beginnen te stoppen als de kunstmatige hormonen zichzelf uit de bloedstroom beginnen uit te roeien. Dit is waar hCG het meest effectief zal worden.

Heeft het zin om in andere situaties hCG-cursussen te geven? Ja, als het gaat om zeer lange steroïde cycli, drie maanden of langer. In deze gevallen is het zeer raadzaam om een ​​kuur van twee tot drie weken te volgen en een goede cyclus van hCG te consumeren om de teelballen in leven te houden en niet stil te leggen (zoals hen wordt verteld met een teveel aan synthetisch testosteron dat door het lichaam circuleert). Dit zal de geslachtsklieren in ieder geval enigszins stimuleren. Sommige atleten, die de steroïdencursus hebben voltooid, geven zichzelf een kleine pauze en na drie weken beginnen ze aan een nieuwe cyclus van hCG om de testikels opnieuw te stimuleren om weer in actie te komen.

Een medicijn voor alle genezingen?

Is gonadotropine de magische stof die u zal helpen alle resultaten die u met steroïden behaalt, te behouden? Helaas niet. Hoewel hCG de aanmaak van testosteron stimuleert om te gaan werken, heeft het geen invloed op de hypothalamus-hypofyse-testiculaire boog en draagt ​​het niet bij aan het herstel ervan. Dientengevolge verzachten en vertragen injecties met gonadotropines alleen het collapseffect dat optreedt na het beëindigen van de steroïde-kuur.

Daarom berekenen ervaren bodybuilders verschillende combinaties en proberen ze de inname van hCG aan te vullen met medicijnen als bijvoorbeeld Clenbuterol en Clomiphene Citrate (Clomid). HCG kan steroïden niet vervangen als het gaat om het opbouwen van massa en wordt weinig gebruikt bij het werken aan spierdefinitie, hoewel sommige atleten er vast van overtuigd zijn dat gonadotropine een vetverbrandende werking heeft en spieren extra stevigheid geeft.

Pogingen om de testosteronspiegel te verhogen door middel van injecties voor een wedstrijd kunnen zinvol zijn, maar dit brengt een zeker risico met zich mee, aangezien hCG te vinden is op dopingcontroletests. Ondanks al het bovenstaande blijven gonadotropines echter nog steeds extreem populair onder bodybuilders wanneer ze hun eigen hormoon en testikels in leven moeten houden terwijl ze een zware of lange cyclus doorlopen om de lichamen en resultaten te bereiken die ze wensen.

Extra informatie

Merk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ovidac 5000 IU” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.