Tretizen 20

6.60

Compare
Artikelnummer: 663 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

TRETIZEN-20

Tretizen-20 bevat de werkzame stof isotretinoïne. Isotretinoïne is een retinoïde ook bekend als 13-cis-retinoïnezuur. Systemische retinoïden die isotretinoïne bevatten, hebben de kwaliteit van leven voor veel mensen verbeterd, waaronder het voorkomen van littekenvorming. Isotretinoïnetherapie geeft volledige remissie van de ziekte voor bijna alle mensen met acne, en na het einde van de therapiekuur kan de remissie tot enkele maanden of zelfs jaren duren.

 

Effecten

Isotretinoïne kan de volgende huidaandoeningen behandelen:

 • Ernstige vormen van acne (nodulair, conglobaat, fulminant)
 • Vormen van acne met kans op littekenvorming
 • Acne die niet reageert op actuele medicatie en orale antibiotica.

Geneesmiddelen met isotretinoïne zijn ook zeer effectief voor de behandeling van gramnegatieve folliculitis en pyodermie van het gezicht. Gram-negatieve folliculitis is een complicatie die zich vaak ontwikkelt bij patiënten met acne na gebruik van lokale en systemische antibacteriële geneesmiddelen.

 

Werkingsmechanisme

Het werkingsmechanisme van isotretinoïne is niet goed begrepen, maar het is bekend dat het de activiteit van de talgklieren sterk onderdrukt. Het onderdrukt zowel de activiteit van sebocyten (dit zijn cellen in de samenstelling van de talgklieren, die vetafscheidingen afscheiden) als hun proliferatie, dwz reproductie. Dienovereenkomstig neemt als gevolg van het gebruik van isotretinoïne zowel de afscheiding van talg (afscheiding van de talgklieren) af als de talgklieren in omvang.

Bovendien draagt ​​isotretinoïne bij tot een indirecte afname van het aantal Cutibacterium acnes (P.acnes) -bacteriën, normaliseert het de processen van folliculaire keratinisatie en heeft het ook een ontstekingsremmende werking.

 

Gebruiksaanwijzing

Tretizen-20 van Zenlabs wordt vervaardigd in de vorm van capsules die 20 mg isotretinoïne bevatten. De aanbevolen dosering is 1 tablet (20 mg) per dag.   

Volledige vermindering van acnesymptomen kan worden bereikt binnen 15 tot 20 weken na inname van isotretinoïne. Een verbetering van de conditie van uw acne kan zelfs worden waargenomen binnen 1-2 maanden na stopzetting van het medicijn.

 

Bijwerkingen

De ernst van bijwerkingen hangt altijd af van de dagelijkse dosis isotretinoïne. De meeste bijwerkingen zullen verband houden met de huid en de slijmvliezen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Ontsteking van de lippen
 • Dermatitis van het gezicht
 • Droogheid van het neusslijmvlies
 • Droge huid
 • Jeukende huid
 • Verhoogd cholesterolgehalte
 • Dermatitis van de handen
 • Droogheid van het bindvlies van het oog

Bij juiste toediening zouden bijwerkingen minimaal moeten zijn. Mocht u advies nodig hebben over Tretizen-20 of het gebruik van dit product, neem dan gerust contact met ons op en wij kunnen u hierbij helpen.

Extra informatie

Merk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tretizen 20” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *